Materiaalstudie: Hoe langzaam gaat de tijd voorbij

Experimenteren met materiaal en techniek is erg belangrijk voor me…het geeft me ontspanning en brengt me in een flow. Het is proces-gericht en niet product-gericht werken.

Vaak heb ik aan het einde van een schilderssessie verf over en dat breng ik dan aan op een stuk papier wat ik nog heb liggen. Het maakt niet uit welk papier want uiteindelijk gebruik ik alles weer in een ander werk, meestal collage.

Hier heb ik verschillende restjes acrylverf aangebracht in lagen en heb het opgehangen. Daarna heb ik er water overheen laten gaan met de kwast. Dat heb ik even laten intrekken en toen ben ik verf gaan wegschrapen met een plamuurmes (van de bouwmarkt). Daar waar het water ingetrokken was, ontstaan er strepen. Vervolgens heb ik er met hele waterige witte acrylverf nog druppels op laten vallen en het daarna laten drogen.

Deze afbeelding heb ik gebruikt voor mijn gedicht Hoe langzaam gaat de tijd voorbij